top of page
Zoeken

Tequila: Zoals de echte locals in Mexico het drinken

Bijgewerkt op: 8 mei

In Mexico is tequila meer dan een drankje, het is onderdeel van de Mexicaanse cultuur. Het delen van een fles tequila met vrienden en familie is een manier om met elkaar te verbinden.


Geschiedenis van Tequila

Tequila is al eeuwenlang een onderdeel van de Mexicaanse cultuur. De oorsprong van deze drank die gemaakt wordt uit de Agave plant gaat terug tot ver in de geschiedenis, toen het nog door de Azteken werd geconsumeerd. Na de Spaanse verovering introduceerden de Europeanen distilleer technieken, waardoor de tequila is ontstaan die we tot op de dag van vandaag kennen.


Tequila wel of niet drinken als een shotje?

Tequila shots zijn razend populair, maar dit is eigenlijk niet de lekkerste manier om tequila te drinken. De echte Mexicaanse locals nemen de tijd om van tequila te genieten, nippend uit hun tequila glas. De authentieke tequila ervaring gaat over samenzijn en het vieren van het leven.


Wat is belangrijk bij het drinken van Tequila?


Kwaliteit:

Kies voor goede kwaliteit tequila van 100% agave, geproduceerd in de tequila regio van Mexico. Goedkope tequila's bevatten vaak kunstmatige aroma's en toevoegingen en je krijgt hier dan echt een overheersende alcohol smaak van. Leuk in een shotje met een limoentje en zout, maar minder smaakvol.


Het juiste glaswerk:

Het glaswerk is bij het drinken van tequila ontzettend belangrijk. Wil je de ultieme tequila ervaring, dan gebruik je de juiste glazen. Gebruik speciale tequila glazen, ook wel copitas genoemd. Deze slanke glazen concentreren de aroma's van je tequila en zorgen voor een smaakbeleving zoals het bedoeld is.


Temperatuur:

Serveer tequila bij kamertemperatuur of licht gekoeld. Te koud geserveerd is niet lekker en komt de smaak niet ten goede.

Nip en proef:

Neem kleine slokjes en geniet van je tequila. Net als dat je whiskey drinkt: proef, ruik en kijk.

Geniet van je tequila en het gezelschap.

Tequila tradities:

In Mexico is tequila verbonden met lokale tradities en gebruiken. De Mexicanen genieten van hun tequila tijdens festivals, familie bijeenkomsten of samen met traditionele Mexicaanse gerechten. Waarbij meestal de tequila ook gedronken wordt uit een traditioneel Copitas glas. Wil jij de volgende keer als je tequila drinkt de ultieme ervaring? Bekijk dan ook eens onze echte Copitas glazen. Het zit in een mooie set met echte Mexiaans art work op de doos. Ook perfect om als cadeau te geven.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Post 3

Comentários


bottom of page